tag:blogger.com,1999:blog-6768754133498493452.post4957606054887872736..comments2024-03-27T19:33:02.245-07:00Comments on Okruchy: Zapiekanka z cukinii z krakersamiMotylekhttp://www.blogger.com/profile/07796497714962892522noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-6768754133498493452.post-48626028122558915232013-07-31T22:47:08.663-07:002013-07-31T22:47:08.663-07:00Ewa - Mam ochotę zarówno na sporofanowaną jak i ni...Ewa - Mam ochotę zarówno na sporofanowaną jak i nie sprofanowaną wersję. Akurat zaczynają dojrzewać pomidorki, a trochę kiełbaski zostało z wyprawy pod namiot.<br /><br />Pozdrawiam wakacyjnie,<br />MotylekMotylekhttps://www.blogger.com/profile/07796497714962892522noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6768754133498493452.post-8075765631735823802013-07-31T04:08:24.040-07:002013-07-31T04:08:24.040-07:00Brzmi smakowicie :-)
U mnie od lat cukinia króluj...Brzmi smakowicie :-)<br />U mnie od lat cukinia króluje w postaci "tajemniczej potrawy bałkańskiej" według nazewnictwa rodzinnego. Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaję paprykę pokrojoną w paseczki, cukinię w kosteczkę i pomidory. Wszystko podlewam wodą, zasypuję ziołami i duszę. Można jeść z ryżem lub bez niczego (jeśli następuje nagły nieoczekiwany wysyp cukinii). W ten sam sposób można spożytkować wyrośnięte ogórki. Mięsożercy dodają kiełbasę albo kurczaka, ja nie profanuję potrawy ;-)<br />Pozdrawiam, Ewa - oslunWithttps://www.blogger.com/profile/09675293002146751600noreply@blogger.com